één internaat, vier leefgroepen…

 

IMG_0021Onze internen leven in vier leefgroepen, verdeeld per jaar op school. Elke groep heeft zijn eigen ruimtes en opvoeder(s), wat kansen biedt voor een eigen aanpak.
:: STUDIE
De leerlingen uit de eerste groep studeren gezamenlijk in een studiezaal. Dit biedt de opvoeder heel wat kansen voor een goede studie-opvolging. De leerlingen uit het beroepsonderwijs doen dat in een aparte ruimte, zodat de begeleiding op een aangepaste manier kan gebeuren. Vanaf de tweede groep (derdejaars) kan er op de eigen kamer gestudeerd worden. Maar ook dan zorgt de opvoeder voor de nodige opvolging. Alle internen uit het algemeen en technisch onderwijs hebben twee uur verplichte studie per dag.

:: SPORT
Drie kwartier per dag wordt er samen gesport. Iedereen kan kiezen uit een waaier aan mogelijkheden: voetbal, basketbal, hockey, skaten, badminton, hockey, …  Naast deze gezamenlijke sport, is er vaak kans voor wat vrije sport. En we hebben een eigen rugbyteam ‘Don Bosco Phoenix’, dat competitie speelt (foto’s hiervan vind je bij ‘media‘).  Zo zie je, heel wat kansen om je je lichamelijk ten volle uit te leven.IMG_0625

:: ONTSPANNING
Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor andere ontspanning. Elke leefgroep beschikt over een living met biljarts, ping-pong-tafels, tafelvoetbal,… . Regelmatig hebben de jongens de kans om frisdrank en een kleine snack te kopen tegen democratische prijzen. Elke leefruimte beschikt ook over pc’s met internetaansluiting.

Elke woensdagnamiddag wordt er een uitgebreide activiteit voorzien (foto’s hiervan vind je bij ‘media‘).

:: MAALTIJDEN
Voor alle maaltijden kunnen onze internen terecht in ons self-service restaurant. De maaltijden worden ter plaatse bereid. We zorgen voor voldoende aanbod en afwisseling.

:: NACHTRUST
Iedere intern slaapt in zijn eigen kamer, die ze voor een stuk zelf kunnen inrichten naar wens.

About the Author